Belangrijke gegevens zoals de houdbaarheid en traceerbaarheidsgegevens worden door bijvoorbeeld een Hitachi eierprinter (CIJ) of laser aangebracht op het ei. Sinds begin 2001 zijn deze gegevens verplicht geworden in de eierindustrie. Dit wordt ook wel de eicode genoemd.
Eieren coderen met een Continous Inkjetprinter van Hitachi
Met een Continuous Inkjetprinter (ook wel kleinkarakter inkjetprinter) van Hitachi print u contactloos een code, tekst of logo op producten en verpakkingen van nagenoeg elk type materiaal en iedere kleur ondergrond. De inkjetprinters beschikken over een gebruiksvriendelijke interface en zijn gemakkelijk zelf te onderhouden.
Enkele voordelen van een continuous inkjetprinter van Hitachi zijn:
– Contactloos printen
– Barcodes, 2D-codes, tekst en logo’s
– Hoog contrast (ook op donker materiaal)
– Op bijna elke ondergrond kan gecodeerd worden
– Lage kosten per code
– Zeer hoge snelheden haalbaar
– Uniek vloeistofsysteem, zonder geknoei of verspilling
Eieren coderen met een laser:
Met een laser kunt u onder andere logo’s, barcodes, serienummers en andere variabele data op zowel stilstaande als bewegende materialen aanbrengen. Er word hier al veel gebruik van gemaakt in de eierindustrie.
Laser coderen brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van andere printmethoden. Zo stelt de laser machine van Clever-CPL u in staat om haarscherpe, onuitwisbare coderingen aan te brengen. Daarnaast kunt u ook op erg hoge doorvoersnelheid lasermarkeren. Tot slot heeft een laser graveermachine ook erg weinig verbruiksmaterialen, wat u een hoop kosten bespaart. Met een laser machine van Clever-CPL kunt u zowel lasermarkeren op lage snelheid, als op hoge snelheid.