16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Dutch Pork & Poultry Expo 2024: succesvol verlopen met ruim 4.600 bezoekers

HARDENBERG – De afgelopen editie van Dutch Pork & Poultry Expo op 16 en 17 oktober in Evenementenhal Hardenberg is succesvol verlopen, dat laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal 4.689 bezoekers uit de varkens- en pluimveesector kwamen op het vakevent af. ‘Het was fijn om Dutch Pork & Poultry Expo weer in Hardenberg te mogen organiseren. Bezoekers spraken hun waardering uit over de gemoedelijke sfeer en het aanbod van de exposanten. Anderzijds waren exposanten erg tevreden over de grote belangstelling, waardoor ze waardevolle contacten hebben gelegd’, zegt Lucas van’t Hof namens de beursorganisatie.

Inspirerende symposia en kennissessies

Tijdens de beurs vonden verschillende symposia en kennissessies plaats op het Kennis- en Demoplein. Op woensdag 16 oktober stond tijdens het openingssymposium de energietransitie in de landbouw centraal. Dagvoorzitter Jan Vullings (Hoofdredacteur Boerderij) leidde het gesprek met Kees van Voorst (Kiwatt) die sprak over energieopslagoplossingen en Dirk van Lierop (Energie+dak) ging in op duurzaam energiebeheer en zonnepanelen voor boerenbedrijven. Beide sprekers boden praktische inzichten in hoe agrariërs stappen konden zetten richting een energieneutrale toekomst.

Op donderdag 17 oktober stond tijdens het symposium diergezondheid voor varkens- en pluimveehouders centraal. Pieter Kühne (HIPRA) besprak het monitoren van coccidiose en Gumboro op pluimveebedrijven en de voordelen van in-ovo vaccinatie. Jeroen Leus (Animal Health Group) ging dieper in op strategieën om coccidiose te bestrijden. Voor de varkenshouderij sprak Eric van Esch (HIPRA) over het ‘High Quality Piglet’-concept en gaf praktische tips voor het produceren van hoogwaardige biggen.

Daarnaast vonden diverse kennissessies plaats om bezoekers te inspireren met innovaties die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Rick van Emous (Wageningen Livestock Research) besprak verduurzaming in de vleeskuikensector, Berry Looijen (Interpolis) gaf advies over risico’s en veiligheid bij energieopslag op boerenbedrijven, StalleBalle presenteerde hun 3-in-1 bronaanpak voor gezondere varkens en VKON gaf een kijkje achter de schermen bij Het Beste Idee van Varkensland.

Innovatie Awards en beursacties

Voor en tijdens de beurs konden bezoekers stemmen op de Innovatie Awards in de categorieën Pluimvee en Varkens. Op dag één, tijdens de exposantenborrel, werden de Dutch Pork & Poultry Expo Innovatie Awards uitgereikt. In de categorie Pluimvee won Plettenburg Luchtbehandeling & Ventilatie met hun innovatie Biofilter. Dit systeem zorgt voor effectieve luchtzuivering in pluimveestallen en vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen, wat bijdraagt aan een betere leefomgeving.

In de categorie Varkens werd Natuurlijk Daglicht de grote winnaar met hun innovatie TS 750 High Spherical Diffuser. Deze innovatieve oplossing zorgt voor optimaal natuurlijk licht in stallen, wat bijdraagt aan het welzijn van de dieren en leidt tot efficiënter energieverbruik. Naast de Innovatie Awards was er nog meer te winnen. Natuurlijk Daglicht was ook de grote winnaar van het meeste aantal scans via de smartbadge van bezoekers. Verder organiseerde Oosthof Dierenartsen de leukste beursactie, waarbij bezoekers hun badge konden scannen en kans maakten op een slagroomtaart. Kletec won de Rebook-actie en ontving een stand van 24 m² voor Dutch Pork & Poultry Expo 2026. De inzet van alle deelnemers werd beloond met veel enthousiasme op de beursvloer.

Europarlementariër Jessika van Leeuwen bezocht Dutch Pork & Poultry Expo

Op donderdag 17 oktober bezocht Europarlementariër Jessika van Leeuwen Dutch Pork & Poultry Expo. Haar aanwezigheid bood bezoekers een unieke kans om de nieuwste ontwikkelingen in de varkens- en pluimveesector te bespreken met een invloedrijke stem vanuit Europa.

Live Cooking sessies

Bezoekers konden verder genieten van inspirerende Live Cooking sessies door chef-kok Ramon Brugman. Samen met Heyde Hoeve, Gebr. van Beek en Plukon werden smakelijke gerechten gepresenteerd die de hoge kwaliteit van Nederlandse vleesproducten benadrukten.

Van’t Hof: ‘Dutch Pork & Poultry Expo 2024 was een groot succes met veel positieve reacties en waardevolle ontmoetingen. Met dit geslaagde resultaat kijken we vol enthousiasme uit naar zowel de volgende editie in 2025 in de Brabanthallen als 2026 in Hardenberg.’

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top